Veelgestelde vragen

1. Ruilen en retourneren

1.1 Binnen welke termijn kan ik ruilen en retourneren?
Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om de producten retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd.

1.2 Hoe kan ik omruilen?
Bekijk alle mogelijkheden en voorwaarden voor het omruilen en retourneren.

1.3 Waarom betaal ik voor het terugsturen van mijn bestelling?
De kosten die gemaakt worden voor het verzenden van de pakketten moeten betaald worden aan de vervoerder. Wij kiezen ervoor om eventuele retourkosten niet op te nemen in de kostprijs. Hiermee hopen we bewust winkelen te stimuleren en onnodig retourneren te vermijden.

1.4 Wanneer krijg ik mijn geld terug als ik de producten terugstuur?
Nadat we de producten in goede staat hebben ontvangen, maken we een creditfactuur van dat wat teruggestuurd is. Vervolgens wordt het creditbedrag binnen 5 werkdagen overgemaakt naar het rekeningnummer waar de bestelling mee is betaald.

1.5 Ik heb geen printer, wat nu?
Geef op de pakbon aan of je het aankoopbedrag retour wil, of dat je de bestelling wil omruilen en voor welk(e) product(en) je het wil omruilen. Noteer onze adresgegevens op de verzenddoos en laat het pakket frankeren.

2. Bezorgen

2.1 Ik ben niet thuis op het moment van bezorgen.
Dan zal de bezorger proberen je pakje bij de buren af te leveren. Als dit ook niet kan zal de bezorger het pakket weer meenemen naar het depot en de volgende bezorgdag opnieuw proberen af te leveren.

2.2 Kan ik het aflevermoment aanpassen?
In de Track en Trace die je van de vervoerder ontvangt via de e-mail kun je het aflevermoment aanpassen.

2.3 Volgens de track & trace is het pakket bezorgd. Ik heb niets ontvangen.
Je kunt contact opnemen met de vervoerder door in de track en trace op ‘contact’ te klikken.

2.4 Waarom moet ik verzendkosten betalen?
De kosten die gemaakt worden voor het verzenden van de pakketten moeten betaald worden aan de vervoerder. Bij veel webwinkels worden deze kosten doorberekend in de verkoopprijs. Wanneer je meerdere producten besteld hebt, worden er dus eigenlijk dubbele verzendkosten berekend. Wij vinden dit niet eerlijk en kiezen ervoor om de verzendkosten open en transparant te vermelden in je bestelling.

2.5 Met welke vervoerder versturen jullie mijn pakket?
Onze pakketten worden naar adressen in Nederland en Duitsland verstuurd met DHL, naar België met PostNL en naar alle andere landen binnen de EU met DPD. Bekijk hier het hele overzicht inclusief mogelijke verzendkosten.

3. Bestellen

3.1 Welke bestelmogelijkheden zijn er?
Je kunt bestellen via de webshop, e-mail, WhatsApp of telefonisch.

3.2 Wat is de levertijd van mijn bestelling?
Op werkdagen worden bestellingen die voor 15.00 uur geplaatst zijn dezelfde dag nog verzonden. De daadwerkelijke levertijd hangt af van het land waarnaar we versturen. In Nederland is dit doorgaans de volgende werkdag of als je op vrijdag besteld op zaterdag. In België 1-2 werkdagen en in Duitsland 1-3 werkdagen. Voor de rest van de EU varieert het tussen de 3-7 werkdagen. Bekijk hier het overzicht met geschatte levertijden.

3.3 Ik heb geen orderbevestiging ontvangen, wat nu?
Je ontvangt altijd een orderbevestiging via e-mail. Controleer als eerste de spamfolder. Mocht je echt geen e-mail ontvangen hebben, neem dan even contact met ons op om te vragen of de bestelling wel goed is doorgekomen.

3.4 Ik wil eerst 4 stuks bestellen om te proberen.
Wij raden altijd aan om de bestelling in één keer te doen. Mocht je bestelling om wat voor reden niet goed zijn, dan kun je de bestelling retourneren. Dit maakt qua kosten geen verschil. Als je bestelling wel juist is, hoef je maar één keer verzendkosten te betalen (of geen bij een franco levering).

3.5 Waarom kan ik alleen per vier stuks bestellen?
Wij hanteren een besteleenheid van vier stuks. Dit omdat een stoel doorgaans vier poten heeft. Bovendien is ons productieproces volledig geautomatiseerd waardoor onze beschermdopjes per vier of twaalf stuks verpakt worden.

3.6 Waarom versturen jullie geen samples/proefsets?
Het versturen van samples is een kostbare aangelegenheid. Bovendien kunnen we je altijd helpen met het maken van de juiste keuze wanneer je contact met ons opneemt. Door middel van foto’s en de doorgegeven maten kunnen we je advies op maat geven en het juiste product aanbevelen. Mocht het product onverhoopt niet zijn wat je ervan had verwacht dan is er altijd nog de mogelijkheid om je bestelling te retourneren.

3.7 Heb ik een account nodig om te bestellen?
Je hebt geen account nodig om te bestellen, maar met een account heb je wel een overzicht van je bestelgeschiedenis en worden je gegevens onthouden.

3.8 Ik weet niet meer wat ik eerder besteld heb, wat nu?
Als je een account hebt aangemaakt kun je je bestelgeschiedenis zien. Je kunt onze klantenservice ook altijd even bellen, mailen of whatsappen zodat zij kunnen kijken welke artikelen je eerder besteld hebt.

4. Betalen

4.1 Welke betaalmogelijkheden zijn er bij Scratch no More?
Je kunt bij ons op de volgende manieren betalen:

  • iDeal
  • Klarna (achteraf betalen) – € 0,99 (Alleen in Nederland)
  • VISA
  • Mastercard
  • Maestro
  • Cartes Bancaires
  • American Express
  • PayPal
  • Bancontact
  • EPS
  • Belfius
  • Przelewy24

Lees hier meer over de betaalwijzen die we in onze webshop aanbieden.

4.2 Kan ik achteraf betalen?
Zakelijke klanten kunnen na overleg en goedkeuring ook op rekening kopen, zie punt 4.3 voor meer informatie hierover.

Als consument kun je alleen achteraf betalen in Nederland, via de optie Klarna. Klarna neemt het volledige betaalproces dan van ons over. Dit betekent dat je van Klarna een betaaloverzicht ontvangt. Via de Klarna app kun je dit overzicht inzien en veilig en eenvoudig betalen.

4.3 Kan ik namens een bedrijf op rekening kopen?
Bestel je namens een bedrijf en wil je op rekening kopen? Dat kan. Stuur dan een e-mail naar sales@scratchnomore.nl met je bestelling en je gegevens.

5. Meten

5.1 Wat is een schuifmaat?
Een schuifmaat of schuifpasser is een meetinstrument waarmee buitenmaten, binnenmaten en dieptematen kunnen worden gemeten. Meten met een schuifmaat is een stuk nauwkeuriger dan met een liniaal of duimstok, daarom raden wij altijd aan om te meten met een schuifmaat.

5.2 Hoe kom ik achter de juiste schroefmaat?
Meet de diameter van de bestaande schroefdraad die momenteel wordt gebruikt met een schuifmaat.

5.3 Hoe meet ik de diameter van een buisframe?
1. Gebruik een schuifmaat (meest nauwkeurig)
2. Gebruik een waterpomptang. (Plaats deze om de slede buis en leg een liniaal langs de waterpomptang om de diameter af te lezen.)
3. Span een touwtje strak om de slede buis. (Meet de lengte van het touwtje nauwkeurig op en deel het aantal millimeters door 3.14 om de diameter uit te rekenen.)

5.4 Hoe meet ik de stiftmaat van een wiel?
Meet, met een schuifmaat, de dikte van de stift dat uit het stoelframe komt.

5.5 Kan ik langskomen met een stoel om te kijken welk product ik nodig heb?
Natuurlijk, je bent welkom bij ons in het magazijn. Wij zijn er van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

6. Monteren

Alle informatie is te vinden in onze montage-instructies. Hier volgen de meest gestelde vragen over het bevestigen van onze producten:

6.1 Hoe monteer je de Footfixx Hollow onder je stoelpoot?

  1. Plaats het basisdeel in de holle buis.
  2. Draai het met een accu-schroefboormachine op een laag toerental, met beleid, aan tot hij vast zit.
  3. Klik het beschermvoetje op de kogel.

6.2 Ik krijg de stift (en het wiel) niet uit mijn stoelpoot. Wat kan ik doen?
Pak de stift vast met een waterpomptang, sla nu zachtjes met een hamer tegen de tang aan, de stift (en het wiel) zal er op deze manier uit gaan.

6.3 De pin van de Chairfixx past niet, wat nu?
Je kunt het gaatje iets groter maken (6 mm voor de 11/12 mm en 5 mm voor de overige maten) door deze op te boren, dan past de pin wel. Zonder pin adviseren wij dubbelzijdig tape te gebruiken om verschuiven van de Chairfixx te voorkomen.

6.4 Kan ik de Minifixx/Multifixx ook plakken?
Op een stalen frame kan eventueel ook geplakt worden. Wij raden wel aan om de stalen frame goed te ontvetten voor je het basisdeel erop plakt (Dit zorgt ervoor dat de tape goed hecht). Daarna kun je het beschermvoetje op het basisdeel klikken.

6.5 Ik krijg de beschermvoetjes niet op het basisdeel geklikt.
Leg het beschermvoetje op de grond, pak de stoel op en klik zo de poot op het beschermvoetje.

7. Onderhoud

7.1 Hoelang gaan de beschermdopjes mee?
Als je ons product gebruikt volgens ons onderhoudsvoorschrift, dan kunnen de beschermdopjes anderhalf tot twee jaar mee.

7.2 Moet ik het hele product vervangen als het beschermvoetje versleten is?
Bijna al onze producten bestaan uit een basisdeel en een los beschermvoetje. Mocht het beschermvoetje aan vervanging toe zijn, dan kun je deze los nabestellen. De Chairfixx en Threadfixx bestaan echter uit één deel en hebben dus geen vervangbaar voetje.

7.3 Hoe kan ik de beschermdopjes het beste reinigen?
Dit kun je het beste doen met een nagelborsteltje, door het op te borstelen herstellen de tapijtharen zich. Vuil kan eruit gezogen worden met een stofzuiger. Mocht het nodig zijn, dan kun je de beschermdopjes eventueel afnemen met een vochtige doek. Let op: gebruik hiervoor GEEN zeep of andere reinigingsmiddelen, maar gewoon water.

7.4 De tapijthaartjes kleven aan elkaar vast en lijken vet. Hoe komt dit?
In dit geval blijkt vaak dat de vloer met een reinigingsmiddel dat zeep bevat schoongemaakt wordt. Dit is niet aan te raden omdat veel vloeren zoals PVC, laminaat, beton ciré en gietvloeren een polyurethaan (PU) toplaag bevatten. Wanneer je een reiniger met zeep gebruikt, wordt de vloer vet. Hierdoor worden de tapijthaartjes van de beschermvoetjes ook vet en worden ze kleverig. Daarnaast trekt een vette vloer juist vuil aan. Kies daarom voor een goede dagelijkse reiniger, zonder zeep. Daarnaast is het belangrijk om periodiek een grondige reiniging uit te voeren met een professioneel reinigingsmiddel. Voor de beschermvoetjes geldt dat je deze het beste schoonmaakt met water.

8. Product

8.1 Welke beschermdoppen heb ik nodig voor mijn meubels?
U kunt gebruik maken van onze keuzehulp. Kom je er niet uit? Stuur ons even foto’s en de afmetingen van de meubelpoot en wij kijken graag even met je mee voor de juiste oplossing. Dit mag via de e-mail (klantenservice@scratchnomore.nl) of via onze WhatsApp Service (0317-745424).

8.2 Hoe kan het dat beschermdoppen van Scratch no More krasvrij zijn?
De stoelpootdoppen van Scratch no More zijn voorzien van drooglooptapijt. Hierdoor komt het vuil niet onder, maar tussen de beschermdop terecht. Zo wordt het vuil niet over de vloer geschuurd zoals bij harde beschermdoppen van bijvoorbeeld vilt en teflon.

8.3 Wat is het verschil van Scratch no More t.o.v. andere beschermdoppen?
Veelgebruikte materialen voor beschermdoppen zijn vilt en teflon. Het nadeel van viltjes is dat deze snel slijten en snel loslaten waardoor je alsnog krassen krijgt.

Teflon is een hard materiaal. Harde beschermdoppen op een harde vloer werken niet. Dit omdat het vuil tussen de beschermdop en de vloer terechtkomt en zo over de vloer geschuurd wordt wanneer er met de meubels geschoven wordt.

De vloerglijders van Scratch no More zijn voorzien van drooglooptapijt. Hierdoor komt het vuil niet onder, maar tussen de tapijthaartjes van de beschermdop terecht.

8.4 Welke beschermdoppen heb ik nodig voor ‘merk/modelnaam stoel’?
Er zijn ontzettend veel verschillende modellen stoelen. Daarom kunnen we niet op basis van een merk of model stoel bepalen welk product er nodig is. De beste manier om dat vast te stellen is door ons foto’s te sturen met daarbij de nodige afmetingen van de stoelpoot wanneer je zelf twijfelt.

8.5 Ik kan de oude dopjes niet verwijderen. Wat nu?
Doorgaans kunnen oude dopjes vrijwel altijd uit de stoelpoot gehaald worden. Je kunt bijvoorbeeld een platte schroevendraaier gebruiken om het dopje los te wrikken. Mocht dit niet lukken, dan kun je het beste even een foto van de stoel naar onze klantenservice toesturen via e-mail of WhatsApp.

8.6 Kun je Scratch no More beschermdopjes ook buiten gebruiken?
Onze producten kunnen buiten gebruikt worden. Houd echter wel rekening met snellere slijtage van de beschermvoetjes. Dit omdat de ondergrond vaak meer vuil bevat en doorgaans een stuk ruwer is.

8.7 Wat is het verschil tussen de Footfixx Hollow en Footfixx Hollow 3.0?
De Footfixx Hollow 3.0 is een speciale uitvoering voor scholen, kantines, etc. Om ongeoorloofd verwijderen te voorkomen, is het beschermvoetje niet met de hand los te halen. Wordt er niet met de stoelen gestapeld, dan kunt u voor de gewone Footfixx Hollow gaan. Het principe van beide producten is verder hetzelfde.

8.8 Ik kan kiezen tussen een 28 mm en 34 mm voetje. Welke heb ik nodig?
Hoe groter het tapijt oppervlak, hoe beter de stoel de druk kan verdelen. ø28mm wordt bij smallere poten vaak als mooier ervaren, ø34mm schuift weer makkelijker. Bij zwaardere stoelen, intensief gebruik of een ruwere vloer adviseren wij altijd om voor het grootste beschermvoetje te gaan.

8.9 Wat is het verschil tussen de Footfixx Wood en Footclick 2?
Footclick 2: Als u de Footclick 2 wilt gebruiken moet de onderkant van de poot vlak t.o.v. de grond staan en moet de diameter minimaal 25 mm zijn. Deze beschermdop mag namelijk niet uitsteken. Het meubel komt hiermee maximaal 12 mm hoger te staan.

Footfixx Wood: De Footfixx Wood kan onder alle houten poten die vlak op de ondergrond staan. De Footfixx Wood kan zich in tegenstelling tot de Footclick 2 een klein beetje corrigeren; handig voor bijvoorbeeld vloeren met grote voegen. Ook is de Footfixx Wood geschikt voor smallere poten, omdat het basisdeel slechts 14 mm breed is. De poot komt maximaal 17 mm hoger te staan met de Footfixx Wood.

8.10 Wat is het verschil tussen de Footfixx Wood en Footfixx Wood 3.0?
De Footfixx Wood 3.0 kan zich corrigeren tot een hoek van 30 graden, dat komt omdat het beschermvoetje op een kogelgewricht wordt geklikt. Hierdoor is deze beschermdop ook geschikt voor poten die niet vlak op de grond staan. Bij de Footfixx Wood 3.0 komt het meubel 20 mm hoger te staan.

8.11 Waarom verliezen de beschermvoetjes tapijtvezels?
Het komt voor dat er losse tapijtvezels in de verpakking te vinden zijn, of onder de beschermvoetjes vandaan komen wanneer je ze net in gebruik hebt. Dit is niets om je zorgen over te maken. Het laat zien dat de vezels van ons hoogwaardige tapijtmateriaal erg dicht op elkaar gedrukt worden. Dit zorgt ervoor dat er een zacht en dik tapijtkussen tussen de stoelpoot en de vloer ontstaat. Bij het stansen van de tapijttegels worden de vezels langs de rand afgesneden. De tapijtvezels langs deze randen kunnen loslaten. Hoewel wij er in het productieproces al voor zorgen dat het overgrote deel van de losse vezels uitgefilterd worden, blijven er altijd wat restjes achter. Gelukkig heeft dit geen enkele invloed op de werking en de levensduur van de beschermdoppen.

8.12 Zijn de beschermdoppen ook geschikt voor zeer ruwe tegels?
Onze beschermdoppen beschermen zelfs zeer ruwe tegels betrouwbaar tegen krassen en strepen. Bovendien glijden stoelen met onze beschermdoppen zelfs op zeer ruwe tegels gemakkelijker dan bijvoorbeeld vilt, waardoor ze makkelijker te verplaatsen zijn. Het is echter mogelijk dat de beschermvoetjes op zeer ruwe ondergronden sneller slijten. Wij raden bij een ruwere vloer altijd het grootste beschermvoetje aan.

8.13 Wat is het verschil tussen een schoonloopmat en een droogloopmat?
Een schoonloopmat is een vuilschraper. De stugge en hardere polen zorgen ervoor dat het meeste vuil onder de schoenen vandaan geschraapt wordt. Een goede droogloopmat heeft zachtere polen, die snel en goed vocht opnemen. De schoonloopmat die buiten ligt, zorgt er dus voor dat er zoveel mogelijk vuil verwijderd wordt. De droogloopmat absorbeert vervolgens het overige vocht en vuil.

8.14 Waarom verkopen jullie viltstrips terwijl jullie geen vilt adviseren?
Voor meubels die niet schuiven, zoals kasten of bloempotten is vilt een prima oplossing. De viltstrips die wij verkopen zijn dikker dan de standaard viltjes die je in de bouwmarkt koopt en zijn daardoor een prima oplossing voor meubels die niet schuiven.

8.15 Wat is de diameter van de pin van de Chairfixx?
De 11 mm en 12 mm hebben een pin van 6 mm dik. Alle overige maten hebben een pin van 5 mm dik.

8.16 De diameter van mijn buis komt niet overeen met jullie Chairfixx maten, wat nu?
Meet de diameter van uw slede buis altijd op met een schuifmaat, dat is de nauwkeurigste manier om een diameter te bepalen. Wijkt de diameter toch af? Kies dan voor de eerstvolgende maat Chairfixx en bestel het foam tape van 1 mm dik mee, hiermee kunt u het verschil overbruggen.

8.17 Ik wil jullie wielen onder mijn eetkamerstoelen gebruiken, kan dit?
Neem voordat u besteld altijd eerst contact op met onze klantenservice en stuur ons een foto van de stoel toe. Wij kijken aan de hand daarvan mee of wij een passende oplossing hebben.

8.18 Wat is het verschil tussen de Footixx Threaded en de Threadfixx?
De Threadfixx is een verstelbare meubelglijder voor poten met schroefdraad die vlak t.o.v. de vloer staan en wordt vaak gebruikt als stelvoetje onder bureaus. De Threadfixx bestaat uit één deel en heeft geen los beschermvoetje. De Footfixx Threaded heeft een verwisselbaar beschermvoetje en kan corrigeren tot een hoek van 30 graden. Deze wordt veel onder stoelen gebruikt.

9. Overig

9.1 Ik heb een klacht. Waar kan ik deze melden?
Dit kan via de e-mail: sales@scratchnomore.nl. Je mag ook altijd telefonisch contact met ons opnemen: 0317 745424.

9.2 Wanneer is jullie klantenservice bereikbaar?
Onze klantenservice is doordeweeks van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30-17.00 uur (m.u.v. feestdagen). Wij proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden!